DE TRAINERS

 

 

 

Mijn naam is Barbara Oud,

IK BEN SPECIALIST DIVERSITEIT & INCLUSIE

Ik ben een geboren en getogen Purmerender met een achtergrond in Sociale Wetenschappen en Genderstudies. Ik werk dagelijks aan een inclusieve samenleving. Voor mij is dit een samenleving waarin iedereen veilig zichzelf kan zijn, waar je op je eigen manier waardevol bent, en waar de beslissingen gemaakt worden door een diverse groep mensen. Ik lever een bijdrage aan die samenleving door te werken als trainer & adviseur op het gebied van diversiteit & inclusie. Ik woon met mijn samengestelde gezin in Purmerend, met mijn partner, twee tieners en een peuter.  

In opdracht van de gemeente Purmerend werk ik als ´combinatiefunctionaris LHBTI´. Dit houdt in dat ik het primair en voortgezet onderwijs ondersteun wanneer er vragen zijn over sekse, gender en seksuele diversiteit. Daarnaast geef ik training aan docenten, zodat zij hun kennis over sekse, gender en seksuele diversiteit kunnen vergroten, en zodat zij handvatten krijgen om in de klas aan de slag te gaan met deze thema´s.

Naast mijn werk in ondersteuning van scholen in Purmerend werk ik als trainer & adviseur op het gebied van diversiteit & inclusie. Ook ben ik directeur van Bi+ Nederland.

Foto Barbara Oud

 Mijn naam is Sara Verlee,

TRAINER DIVERSITEIT EN INCLUSIE

Ik ben opgegroeid in het mooie Zeeland en naar Leiden verhuisd om Mandarijn Chinees te leren. Na een jaar in Taiwan gestudeerd te hebben, legde ik mij in mijn vrije tijd toe op activisme. Zo ben ik als activistenleider bij Amnesty’s campagne #LetsTalkAboutYes werkzaam geweest, met als doel het gesprek over consent teweeg te brengen. Verder kwam ik terecht bij Bi+ Nederland om verder te werken aan bi+ emancipatie in Nederland.

Mijn ervaringen uit de praktijk breng ik terug in mijn trainingen. Vanuit mijn opleiding tot docent stel ik informatieve en interactieve sessies samen. Daarbij vind ik veiligheid op school een heel belangrijk onderwerp en wil ik graag docenten handvaten bieden om vooral op het gebied van gender en seksualiteit de veiligheid van leerlingen te waarborgen.

Naast dat ik Barbara ondersteun als combinatiefunctionaris bij de gemeente Purmerend, werk ik ook als trainer bij Fairspace, met als doel een veilige publieke ruimte te creëren. Verder werk ik ook als freelance schrijver en trainer. Meer informatie over mijn werkzaamheden kan je hier vinden.


Foto Barbara Oud