Masterclass
seksuele en genderdiversiteit
– 9 november 2022

 

 

 

Deze masterclass wordt ter gelegenheid van Paarse Vrijdag gegeven (elke tweede vrijdag van december).

Op school moeten alle leerlingen open en veilig zichzelf kunnen zijn. Als docent of schoolleider vind je dat belangrijk. Toch is het voor lang niet iedereen vanzelfsprekend dat dit kan. Om die reden is het van belang om kennis te hebben over seksuele en genderdiversiteit en om aandacht te besteden aan die thema’s in de klas. Voor veel docenten is dat best een uitdaging; de ontwikkelingen op dat gebied gaan hartstikke snel! Want waar staat LHBTI nu precies voor? Welke woorden worden er nog meer gebruikt? Hoe besteed je aandacht aan de transitie van een leerling? Wat kan jij als docent doen om je klas veilig te maken voor iedereen, ongeacht het gender of de seksuele oriëntatie? 

In deze masterclass voor docenten in het voortgezet onderwijs gaan we in op seksuele en genderdiversiteit. Zo bekijken we hoe die diversiteit er precies uit ziet en hoe je daar in de klas op een laagdrempelige manier aandacht aan besteedt.

De masterclass bestaat uit twee sessies van 1.5 uur. De sessies vinden online plaats, via Zoom. Voor docenten uit Purmerend en de Beemster is de masterclass gratis.

// Inhoud // Seksuele en genderdiversiteit

Sekse, gender en seksuele oriëntatie; wat houden die termen precies in? Hoe ziet seksuele en genderdiversiteit er uit? Hoe speelt deze diversiteit een rol in het voortgezet onderwijs? En bij jou in de klas? Het doel van de introductieworkshop is om je kennis over seksuele en genderdiversiteit te vergroten.

De masterclass wordt verzorgd door Sara Verlee

Sara Verlee is gespecialiseerd in diversiteit en inclusie, en nog specifieker in seksuele en genderdiversiteit. Tijdens Barbara’s verlof werkt Sara in opdracht van de gemeente Purmerend in Purmerend en de Beemster aan een veilig schoolklimaat voor alle leerlingen, wat hun gender ook is en op wie ze ook verliefd worden. 

Meer informatie over de trainer vind je hier.

Data

Deze sessie wordt aangeboden op woensdag 9 november van 15:30 – 17:00.

Purmerend is een Regenboogstad. Deze masterclass wordt georganiseerd voor docenten die lesgeven op het voortgezet onderwijs in Purmerend.

Kom je niet uit Purmerend en wil je de masterclass ook organiseren in jouw stad? Neem contact op met Sara via 06 20 55 27 58 of sara@inclusieveschool.nl