VOORTGEZET ONDERWIJS

 

 

 

Introductie // Seksuele en genderdiversiteit // online // 1,5 uur

Sekse, gender en seksuele oriëntatie; wat houden die termen precies in? Hoe ziet seksuele en genderdiversiteit er uit? Hoe speelt deze diversiteit een rol in het primair onderwijs, en bij jou in de klas? Het doel van de introductieworkshop is om de kennis van deelnemers over seksuele en genderdiversiteit te vergroten.

Verdieping // Een veilige klas voor alle leerlingen // online // 1,5 uur

Deze verdiepingsworkshop gaat in op manieren waarop docenten en schoolleiders er in de praktijk voor kunnen zorgen dat de klas een veilige plek is voor alle leerlingen, ongeacht hun gender en de samenstelling van hun gezin. Deelnemers krijgen tools in handen om de school inclusiever te maken. Het doel van de verdiepingsworkshop is dat deelnemers de opgedane kennis uit de introductieworkshop om kunnen zetten naar de praktijk van hun klaslokaal.

De masterclass wordt verzorgd door Barbara Oud

Barbara Oud is gespecialiseerd in diversiteit en inclusie, en nog specifieker in seksuele en genderdiversiteit. Ze werkt in opdracht van de gemeente Purmerend in Purmerend en de Beemster aan een veilig schoolklimaat voor alle leerlingen, wat hun gender ook is en op wie ze ook verliefd worden. 

Barbara is een geboren en getogen Purmerender. Ze heeft een achtergrond in Sociale Wetenschappen en Genderstudies. Meer informatie vind je hier.

Data

Sessie 1 – woensdag 16 juni 2021 – 15.30 tot 17.00 uur
Sessie 2 – woensdag 23 juni 2021 – 15.30 tot 17.00 uur

Purmerend is een Regenboogstad. Deze masterclass wordt georganiseerd voor docenten die lesgeven op het voortgezet onderwijs in Purmerend. 

Kom je niet uit Purmerend en wil je de masterclass ook organiseren in jouw stad? Neem contact op met Barbara Oud via 06 83 21 73 88 of barbara@inclusieveschool.nl.