Masterclass
seksuele en genderdiversiteit
– 12 oktober

Ter gelegenheid van de Pride Week in Purmerend (10 oktober – 14 oktober).

Op school moeten alle leerlingen open en veilig zichzelf kunnen zijn. Als docent of schoolleider vind je dat belangrijk. Toch is het voor lang niet iedereen vanzelfsprekend dat dit kan. Om die reden is het van belang om kennis te hebben over seksuele en genderdiversiteit en om aandacht te besteden aan die thema’s in de klas. Voor veel docenten is dat best een uitdaging; de ontwikkelingen op dat gebied gaan hartstikke snel! Want waar staat LHBTI nu precies voor? Welke woorden worden er nog meer gebruikt? Wat moet je doen als een jongen uit je klas aangeeft eigenlijk een meisje te zijn? Wat kan jij als docent doen om je klas veilig te maken voor iedereen, ongeacht het gender of de seksuele oriëntatie van de leerling of hun ouders? 

In deze masterclass voor docenten in het primair onderwijs gaan we in op seksuele en genderdiversiteit. Zo bekijken we hoe die diversiteit er precies uit ziet en hoe je daar in de klas op een laagdrempelige manier aandacht aan besteedt.

De masterclass beslaat 1,5 uur en vindt onlne plaats, via Zoom. Voor docenten uit Purmerend en de Beemster is de masterclass gratis.

//Inhoud// Seksuele en genderdiversiteit

Sekse, gender en seksuele oriëntatie; wat houden die termen precies in? Hoe ziet seksuele en genderdiversiteit er uit? Hoe speelt deze diversiteit een rol in het primair onderwijs? En bij jou in de klas? Het doel van de masterclass is om je kennis over seksuele en genderdiversiteit te vergroten.

De masterclass wordt verzorgd door Sara Verlee

Sara Verlee is gespecialiseerd in diversiteit en inclusie, en nog specifieker in seksuele en genderdiversiteit. Tijdens Barbara’s verlof werkt Sara in opdracht van de gemeente Purmerend in Purmerend en de Beemster aan een veilig schoolklimaat voor alle leerlingen, wat hun gender ook is en op wie ze ook verliefd worden. 

Meer informatie over de trainer vind je hier

Data

Deze masterclass wordt in de Pride Week aangeboden op woensdag 12 oktober, van 15:30-17:00.

Purmerend is een Regenbooggemeente. Deze masterclass wordt in dat kader in Purmerend en de Beemster aangeboden door de gemeente Purmerend. Daarom zijn er geen kosten verbonden aan deelname.  

Kom je niet uit Purmerend en wil je de masterclass ook organiseren op jouw school? Neem contact op met Sara via 06 20 55 27 58 of sara@inclusieveschool.nl.